Reset password

DERBIGUM – Membran med dokumentert lang levetid

DERBIGUM – Membran med dokumentert lang levetid

01.03.2019

Om du er beskrivende arkitekt, prosjektleder eller privatperson som skal i gang med ett flatt tak og er usikkert på materialvalget, kan Derbigum være løsningen.

Derbigum er en av Norges aller mest solgte asfaltmembraner. Den benyttes på flate tak og på alle typer dekker. Derbigum er en asfaltmembran med APP base, og har en ekstrem UV motstand og svært lang levetid.

SINTEF/NBI foretok i 2011 en feltundersøkelse på en rekke gamle tak fra 1980 og tidligere 1990 årene og konkluderte med at Derbigum har en dokumentert levetid på over 30 år. Ingen annen asfaltmembran har slik dokumentasjon.

Tradisjonell asfaltmembran tørker etter hvert ut på grunn av solstrålingen, men Derbigum beholder sin opprinnelige egenskaper lengre nettopp pga sin ekstreme UV bestandighet. Med riktig produktvalg og innstallasjon vil taket ha en levetid på over 30 år.

Derbigum tåler mer varme enn ordinær takpapp. Den kan derfor tekkes opp på høye gesimser og oppkanter og vil ikke, i motsetning til mer tradisjonell asfaltmembran(takpapp) eldes av UV stråler like tidlig. Tekking av Derbigum utføres kun av autoriserte Derbigumforhandlere som finnes over hele landet.

 

 

Derbigums produksjon skjer i Belgia, og er lagt i Norge siden midt på 1980 tallet. På disse årene er det lagt anslagsvis 50 millioner kvadratmeter tak og dekker. I 2019 legges det over 1 million m2 tak og dekker med Derbigum bare i Norge. Derbigum har ett bredt spekter av asfaltmembraner for alle type bekskrevne løsninger.

GODKJENNING

Derbigum har godkjennelse fra SINTEF – for tekking på alle typer underlag.