Reset password

Takguiden

Slik velger du riktig takstein

05.03.2024

Når du skal velge takstein til huset er utseendet det mange er opptatt av. Men visste du at det er stor forskjell på ulike typer takstein? Her får du svarene du trenger når du skal velge stein til taket ditt.

Les mer

Snøfangerløsningen for deg med solceller på taket!

12.01.2024

Lobas har lansert varen vi har ventet på!

Les mer

Hvor mye snø tåler taket?

04.01.2024

Store snøfall skaper ofte bekymring for om det er nødvendig å måke tak på hytter og hus. Når snødybden nærmer seg en halvmeter, er det mange som bør ta en titt på taket, spesielt på eldre bygninger. Det finnes heldigvis tommelfingerregler for når du bør vurdere å måke taket.

Les mer

Montering av snøfanger

25.09.2023

Med snøfanger på taket reduserer du faren for at snø og is raser fra taket og skader de som beveger seg i nærheten. Har du tak med glatt overflate må du ha snøfanger på alle skrå tak. Har taket ru overflate må du ha snøfanger hvis takvinkelen er 27 grader eller mer. Du kan montere snøfanger selv, eller vår serviceavdeling kan hjelpe deg. Her er noen tips hvis du vil montere snøfangere selv.

Les mer

Derfor må du ha snøfanger på taket

25.09.2023

Som huseier er du ansvarlig for å sikre at snø ikke raser fra taket og skader noen. Den enkleste måten å gjøre dette på er å montere snøfangere. Med riktig monterte snøfangere holdes snøen igjen på taket, og faren for takras reduseres.

Les mer

Takpapp - hvilke fordeler den gir meg

08.02.2023

Takpapp for takene som ikke passer for noe annet! Takpapp er allsidig, slitesterk og meget godt produkt. Vanntett på alle tak fra 0° til 90°

Les mer

Taksikring er ditt ansvar

19.12.2022

Som huseier er det du som er ansvarlig for at feieren og andre som skal opp på taket ditt er sikret. Her er noen råd om hvordan du kan sørge for god taksikring på huset ditt.

Les mer

Økt forespørsel etter solcellepaneler på tak hos Nortekk AS

14.01.2022

Det renner inn forespørsler både fra privat- og bedriftsmarkedet. Nå vil folk innstallere solcellepanel.

Les mer

Slik fjerner du mose på taket

26.08.2021

Har du mose på taket? Det kan være irriterende, og er ikke spesielt pent å se på. Selv om mosen i seg selv ikke er skadelig, så hindrer mosen at fukten renner av taket og den bidrar til at andre planter kan slå rot og skade taket.

Les mer

Taket, husets 5. fasade!

25.06.2020

Når du skal velge tak er det flere ulike hensyn å ta, og valgmulighetene er mange. Vi gir deg råd, og hjelper deg å gjøre de riktige valgene for ditt tak.

Les mer

Slik vedlikeholder du taket selv – takpapp og takshingel

10.06.2020

Tak med papp eller shingel kan leve i flere tiår, men det er veldig viktig at du sjekker det jevnlig. En skade i taket som ikke blir utbedret kan føre til lekkasjer og råteskader. Det kan gjøre reparasjonen mer enn dobbelt så dyr som det den opprinnelig ville ha kostet.

Les mer

Slik vedlikeholder du taket selv – skottrenner og gradrenner

03.06.2020

Taket er byggets viktigste fasade. Hvis taket ikke er tett, så kan det gi store skader på bygget. Derfor er det viktig at taket vedlikeholdes jevnlig. Skader som oppdages tidlig koster mye mindre å utbedre, enn om fukt og råte får utvikle seg over tid. Hvis du sjekker og vedlikeholder taket årlig, kan du øke levetiden med mange år.

Les mer

Ofte stilte spørsmål og svar om solceller på tak!

15.03.2020

Hva lurer de fleste på før de går til anskaffelse av sitt eget kraftverk på taket? Her viser vi deg de mest stilte spørsmål fra våre kunder og gir deg svarene!

Les mer

Installasjon av solcelleanlegg krever tverrfaglig kompetanse

03.03.2020

Et solcelleanlegg er både en elektrisk installasjon og en bygningsteknisk installasjon. Installasjon av et solcelleanlegg krever tverrfaglig kompetanse – dette er spesielt viktig når det gjelder bygningsintegrert solenergi.

Les mer

Solceller på tak - en god og viktig investering

03.03.2020

Ved å legge solceller på taket investerer du både i et bedre miljø og i billigere energi. Riktig monterte solcellepaneler produsere gratis strøm for deg i flere tiår fremover, og gode støtteordninger gjør at egenprodusert solenergi også er en god økonomisk investering. I Nortekk får vi mange spørsmål fra kunder som vurderer å montere solceller på taket. Her er svar på en del av dem.

Les mer

Lufting i tak

03.03.2020

Hvorfor er lufting i tak viktig? Uten lufting i takkonstruksjonen oppstår kondens, fukt og på sikt sopp, mugg og råteskader. Her er alt du trenger å vite om lufting i tak.

Les mer

Hvordan ser en solcelleinstallasjon ut?

02.03.2020

Det blir stadig vanligere å installere solceller på taket. Solceller reduserer strømregningen, samtidig som du bidrar til å redusere ditt egent klimaavtrykk. Her er en kort beskrivelse av hvordan et solcelleanlegg på huset ditt ser ut i praksis.

Les mer

Takstein - hvilke fordeler gir det meg?

17.02.2020

Taket skal rehabiliteres på hus, hytte eller i borettslaget. Hvorfor skal du velge takstein i stedet for stålplater eller andre materialer?

Les mer

Gjør din egen taksjekk

05.02.2020

Husk at rutinemessig vedlikehold kan bety sparte penger hvis du oppdager en skade tidlig. Dessuten kan det bidra til å holde taket pent og heve husets totale utseende og verdi.

Les mer

Spørsmål og svar

05.02.2020

Du skal legge takstein, takplater eller takpapp. Hva bør du tenke på?

Les mer

Verdt å vite om tak

05.02.2020

Taket beskytter huset mot vær og vind, og blir fra tid til annen utsatt for store påkjenninger. Likevel pusser de fleste opp både kjøkken og bad oftere enn de sjekker taket sitt. Det kan dessverre komme til å forverre situasjonen ytterligere, slik at man vil få et større problem ettersom tiden går. Bruk derfor litt av tiden din før du velger et nytt tak til å lese våre råd og vink, husk at det lønner seg.

Les mer

Vedlikehold av tak

01.01.2020

Et tett tak er helt avgjørende for enhver bygning. Til tross for dette er det alt for mange som forsømmer vedlikehold av sitt tak. Taket bør inspiseres minst en gang i året.

Les mer

Viktige ting å overveie ved kjøp av nytt tak!

30.12.2019

Taket er husets femte og viktigste fasade og skal holde bygningen tørr og frisk. Når du skal ta stilling til hva som bør gjøres på ditt tak, er det viktig å undersøke takets tilstand først. Her er 5 gode råd for deg som vurderer å skifte tak.

Les mer

På tide med nytt tak?

30.12.2019

Bekymrer du deg for taket ditt, og lurer på hvordan du skal gå frem? Her følger noen råd som kan gi deg ett bedre grunnlag for å ta en avgjørelse.

Les mer

Ta en real vårsjekk av taket ditt! Sjekklisten finner du her!

30.12.2019

Taket beskytter huset mot vær og vind, og blir fra tid til annen utsatt for store påkjenninger. Likevel pusser de fleste opp både kjøkken og bad oftere enn de sjekker taket sitt. Taket er husets femte fasade og den absolutt viktigste. En vårsjekk av taket kan være noe av det mest lønnsomme du gjør.

Les mer

Nytt tak med takfornying?

30.12.2019

En eldre takoverflate med betongtakstein får et utseendemessig løft med takfornying, men det er ikke nødvendig for å bevare takets funksjon.

Les mer

Nye regler for taksikring på boliger og fritidshus

30.12.2019

Les mer

Takmaling/takfornying en bløff?

30.12.2019

Stadig flere bedrifter tilbyr såkalt takfornying. Noen lover at tiltaket vil forlenge levetiden til taket ditt med 20 år. Det er tull, hevder Sintef Byggforsk.

Les mer

Hvitt tak reduserer driftsomkostningene på Lillestrøms høyeste bygning

30.12.2019

Det splitter nye Hotell Scandic Portalen i Lillestrøm er områdets høyeste og bratteste bygning, hotellet åpner den 9. januar. På taket er det lagt hvit takmembran fra Derbigum som reflekterer sollyset og dermed automatisk regulerer takets temperatur.

Les mer

Slik måker du taket riktig!

30.12.2019

Les mer

DERBIGUM – Membran med dokumentert lang levetid

01.03.2019

Om du er beskrivende arkitekt, prosjektleder eller privatperson som skal i gang med ett flatt tak og er usikkert på materialvalget, kan Derbigum være løsningen.

Les mer