Reset password

Takstein - hvilke fordeler gir det meg?

Takstein - hvilke fordeler gir det meg?

17.02.2020

Taket skal rehabiliteres på hus, hytte eller i borettslaget. Hvorfor skal du velge takstein i stedet for stålplater eller andre materialer?

Ikke noe annet taktettingsmateriale kan måle seg i styrke, funksjon og levetid som takstein. Økonomi spiller en stor rolle i et byggeprosjekt, takstein er det klart beste valget hvis man kalkulerer etter pris og levetid. Man vet i dag at opptil 70 prosent av utgiftene ved en bygnings levetidskostnader er knyttet til vedlikehold.

Da er det veldig bra å vite at takstein er tilnærmet vedlikeholdsfri og kan ligge urørt i titalls av år. Det finnes veldig mange fordeler ved å velge takstein til ditt tak:

 • Nær 100% vedlikeholdsfritt (avgjørende for det økonomiske overslaget).
 • Variabel lekteavstand (enklerer å tilpasse).
 • Kjapp og enkel å legge.
 • Mange overflatemuligheter i tillegg til gjennomfarget materiale.
 • Tåler å ”tråkkes” på, i tillegg tåler taksteinen tung snø.
 • Takstein har perfekt passform.
 • Hverken frost eller sol gjør at taket lager lyder
 • Varmeregulerende effekt
 • Lyddempende effekt (nedbør, flystøy m.v.)
 • Blekes ikke av UV-stråling.
 • ”Ru” takstein holder på snøen opp til 35-40 graders takvinkel
 • ”Glatt” takstein gjør at snøen sklir lettere av taket 

 

Taksteinen skal selvfølgelig verne huset mot vær og vind, men det skal også være vakkert å se på. De ulike produsentene av takstein tilbyr produkter i forskjellige farger og overflater.

All betongtakstein er gjennomfarget, og laget av den beste betongkvalitet. Under ser du en grei oversikt over hva som finnes på det norske markedet av betongstein.

Ubehandlet takstein: Ubehandlet takstein er gjennomfarget og har en overflate uten overstrøk av akryl. (Et mattere utseende)
På ubehandlet takstein kan kalkutslag i større eller mindre grad oppstå. Dette er helt naturlig, og regnvann vil fjerne kalkutslaget i løpet av de første årene.

Glatt overflate: Takstein med glatt overflate er akrylbehandlet i to operasjoner. Denne behandlingen gjør at taksteinen får en dypere farge. Tung snø glir lett av den glatte overflaten.

Ru overflate:
 Takstein med en ru overflate hindrer snøras. Den er også god å gå på fordi oveflaten gir godt fotfeste. Godkjent som snøfanger opp til 35 graders takvinkel. Gjør dermed behovet for snøfangere mindre. 

Takstein laget av tegl: Det finnes også uttalige typer og varianter av takstein som er laget av tegl. Disse kan være i naturell (ubehandlet) , engobert( matt overflatebehandlet) eller glassert (blank innbrent overflate). Tegltakstein har en lengre levetid en betongtakstein fordi teglmaterialet er mer holdbart. Spesielt glasserte overflater vil ha en lang levetid fordi lakken er brent inn i steinen under en oppvarmingsprosess. Økonomisk så er taktegl en god del mer kostbar en betong , derfor ansees taktegl som en mer eksklusiv bekledning av tak.

Kom innom vår butikk på Skedsmokorset hvor du kan se de fleste typer takstein på det norske markedet utstilt.